Loading...

Ons team


Ons team

Ons team, met mensen uit verschillende disciplines en achtergronden, staat voor u klaar. Of u nu een offerte wilt ontvangen, een speciaal verzoek heeft of gewoon nieuwsgierig bent, wij helpen u graag.

Iris Tiessens
Eigenaar

Iris Tiessens is directeur-eigenaar van Mettaal. In 2001 begon ze haar bedrijf, omdat zij gemerkt had dat er gebrek was aan eersteklas taaldiensten voor de zakelijke markt. Twee jaar later nam zij Heesen Translation Services International uit Amstelveen over en versterkte daarmee haar positie in de vertaalwereld. Voordat zij actief werd in de vertaalbranche werkte zij bij verschillende andere (internationale) bedrijven. Naast ondernemer is Iris Tiessens ook actief in de politiek en het verenigingsleven.

Elise Joris, revisor/vertaler, is afkomstig uit België, waar ze haar studies Nederlands en Engels aan de KU Leuven combineerde met vertaalwerk voor de universiteit en een handvol andere opdrachtgevers. Na haar afstuderen verhuisde ze naar Nederland en deed ze enkele maanden ervaring op als projectmanager. Als vertaler hecht zij veel belang aan het contact met klanten en medevertalers, en is ze bij uitstek thuis in het vertalen van medische en culturele teksten.

Paul Folten, junior projectmanager/revisor/vertaler is van origine een historicus, maar is door een liefde voor taal al tijdens zijn studie aan de slag gegaan bij een Nederlandse boekenuitgeverij. Na een tijd in Australië te hebben gewoond en met zijn diploma op zak, bleef hij als freelancer werkzaam in de taalbranche. Hij vertaalde tussen het Engels en het Nederlands en corrigeerde teksten uit beide talen, van technische beleidsstukken tot geschiedenisboeken.
Maaike van de Brug
Projectmanager

Maaike is haar carrière gestart aan de Hogeschool Utrecht waar zij in 2012 afstudeerde als tolk Nederlandse Gebarentaal. Na een paar jaar in dit veld werkzaam te zijn geweest, bleek dit toch niet het juiste pad. Daarom besloot ze een tweede taalstudie te volgen: vertaler Engels. Een half jaar na haar afstuderen kon ze aan de slag bij Mettaal, waar ze nu de kneepjes van het vak leert. Maaike zet graag haar tanden in Nederlandse teksten.

Solliciteren?